27 Aralık 2012 Perşembe

FAS USULÜ BALLI HAVUÇ SALATASI


    Yeni yılda güzel bir sofra etrafında dostlarımızla toplanmak, ailece hepimizi çok mutlu ediyor. Siz de yılbaşı gecesi evdeyseniz ve misafirlerinize değişik bir şeyler sunmak isterseniz, işte çok lezzetli ve değişik bir salata. Tarif Lezzet dergisi Kasım sayısından, "Fas usulü ballı havuç salatası." Ben bu salataya da, badem ve havucun uyumuna da bayıldım.  
     Orijinal tarifte 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı tarçın kullanılmıştı ve limon yoktu. Ben tarçını hiç kullanmadım ve limon suyu ilave ettim. Siz isterseniz aynen tarifi uygulayabilirsiniz. 
     

     FAS USULÜ BALLI HAVUÇ SALATASI

     2 adet havuç
     yarım su bardağı kabuklu badem
     yarım demet maydanoz
     yarım kahve fincanı elma sirkesi
     yarım limon suyu
     1 tatlı kaşığı bal
     1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
     1 çay kaşığı kimyon
     1 kahve fincanı zeytinyağı
     bi tutam tuz


     1- Bademlerin kabuklarını soymak için kaynayan suya atın ve bir-iki dakika kaynatın.

     2- Soğuyan bademlerin kabuklarını soyun ve bir tavada hafif kahverengileşinceye kadar kavurun.

     3- Sirke, limon suyu, bal, kişniş, kimyon, tuz ve zeytinyağını bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.

     4- Maydanozu yıkayın ve yapraklarına ayırın. Salata tabağının en altına maydanozları serpin.

     5- Havuçları iri iri rendeleyin ve maydanozların üzerine alın. Sosu salatanın her yerine eşit olarak dökün.

     6- En üste bademleri serperek hemen servis yapın.


    
Yorum Gönder