18 Aralık 2012 Salı

MUHALLEBİLİ İNCİRLİ TATLI



    Altındaki incirli keki ile keklere, üzerine dökülen nescafeli karışımla şerbetli tatlılara, üstünün muhallebisi ile  sütlü bir tatlılara göz kırpan bir lezzet. Çayın, kahvenin yanında, yemek davetlerinin sonunda konuklarınıza sunabileceğiniz bu tatlının tarifi, sevgili komşum Çiğdem'den.
   

     MUHALLEBİLİ İNCİRLİ TATLI

     Kek için
   
     6 adet kuru incir
     3 yumurta
     1 su bardağı şeker
     1su bardağı dövülmüş ceviz
     1 su bardağı un
     1 paket kabartma tozu

      Keki ıslatmak için

     1,5 su bardağı ılık su
     1 yemek kaşığı nescafe
     1 yemek kaşığı toz şeker

     Muhallebisi için

     1 litre süt
     2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
     2 yemek kaşığı un
     5 yemek kaşığı toz şeker
     50 gram tereyağı
     1 paket toz krem şanti


     1- İncirleri 5-10 dakika ılık suda bekletin. Sudan çıkarın ve küp küp doğrayın.

     2-  Fırını 170 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     3- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın ve çırpın. İncirleri, cevizi ilave edin.

     4- Unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı tepsiye dökün ve fırına sürün.

     5- Keki ıslatmak için, suya nescafe ve şekeri ilave edip karıştırın.

     6- Sütün içine krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırarak muhallebi gibi pişirin.

     7-  Muhallebi oda sıcaklığına gelince, mikserle çırpın. Toz şantiyi ekleyip 2 dakika daha çırpın.

     8- Keki fırından çıkarın, ılımasını bekleyin. Ilıyan keki nescafeli karışımla ıslatın.

     9- Kekin üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında mümkünse bir gece dinlendirin.

     10- Üzerine toz antep fıstığı, hindistan cevizi, dövülmüş ceviz, fındık...vb. serperek servis yapın.



Yorum Gönder