20 Aralık 2012 Perşembe

TAM BUĞDAY UNLU KURABİYE


  Bu gün tarifini vereceğim kurabiye; tam buğday unlu, kıtır kıtır, lezzetli ve uzun süre bayatlamadan saklanabilen bir kurabiye. Her zaman elimizin altında bulunan malzemelerle yapılabilen pratik mi pratik bir tarif. İlk kez sevgili Nalan'da yemiştim bu kurabiyeleri, tarifini alıp yapmaya başladım ve sık sık yapar oldum.      
    Orijinal tarifte şeker iki kahve fincanı ama  ben şeker miktarını biraz kısıyorum ve kahverengi toz şeker kullanmayı tercih ediyorum. Zeytinyağı da bu kurabiye ayrı bir lezzet ve gevrekli veriyor. Hamur işlerinde zeytinyağı tercih etmiyorsanız çiçek yağı, mısır özü veya fındık yağı kullanabilirsiniz. Ama bir kez zeytinyağlısını denemeden yağı değiştirmeyin lütfen :))
 

    TAM BUĞDAY UNLU KURABİYE

     2 yumurta
     2 kahve fincanı zeytinyağı
     1,5 kahve fincanı toz şeker
     1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
     1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
     2,5 su bardağı tam buğday unu
     1 paket kabartma tozu


     1- Fırını açın ve 160 dereceye ayarlayın.

     2- Yumurta, zeytinyağı ve toz şekeri iyice karıştırın.

     3- Cevizleri ezin ve kuru üzümle birlikte karışıma ilave edin.

     4- Unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.

     5- İstediğiniz şekli verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın.

     6- Fırına sürdüğünüz kurabiyeler hafifçe pembeleşene kadar pişirin.


Hiç yorum yok: