26 Aralık 2012 Çarşamba

PORTAKAL SOSLU KEK


    Portakal soslu, portakallı nefis bir kek. Tarif;  sevgili   Sahrap Soysal'ın "Sevgilim akşama ne pişirdin?" isimli kitabından. Hem görüntü, hem de lezzet açısından çok başarılı bir kek. Ve biz bu keke bayıldık:)) 

     PORTAKAL SOSLU KEK ALİZE

     4 adet yumurta
     4  kahve fincanı toz şeker
     2  kahve fincanı sıvıyağ
     1 kahve fincanı portakal suyu
     1 portakal kabuğunun rendesi
     1 su bardağı çekilmiş iç ceviz
     2 kahve fincanı buğday nişastası
     4 kahve fincanı un
     1 paket vanilya
     1 paket kabartma tozu


     PORTAKAL SOSU

     1 su bardağı portakal suyu
     4 çay kaşığı tepeleme buğday nişastası
     1 yemek kaşığı toz şeker

     1- Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve unlayın.

     2- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devri ile 3-4 dakika çırpın.

     3- Sıvıyağı ve portakal suyunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.

     4- Unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı birlikte eleyin ve karışıma ilave edin.

     5- İnce çekilmiş ceviz içi ve portakal kabuğu rendesini eleyin ve bir spatula yardımıyla hamura yedirin.

     6- Hamuru kek kalıbına döküp 40-45 dakika pişirin, çıkarın.

     7- Portakallı sosu hazırlamak için; portakal suyunu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın.

     8- Çırpıcı ile çırpıp nişastayı eritin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirin.

     9- Sos ılıyınca kekin üzerine dökün ve soğuyana kadar bekledikten sonra servis yapın.


Yorum Gönder