Portakal soslu, portakallı nefis bir kek. Tarif; sevgili Sahrap Soysal'ın "Sevgilim akşama ne pişirdin?" isimli kitabından. Hem görüntü, hem de lezzet açısından çok başarılı bir kek. Ve biz bu keke bayıldık:))
PORTAKAL SOSLU KEK ALİZE
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı portakal suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
1 su bardağı çekilmiş iç ceviz
2 kahve fincanı buğday nişastası
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
PORTAKAL SOSU
1 su bardağı portakal suyu
4 çay kaşığı tepeleme buğday nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
1- Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
2- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devri ile 3-4 dakika çırpın.
3- Sıvıyağı ve portakal suyunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
4- Unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı birlikte eleyin ve karışıma ilave edin.
5- İnce çekilmiş ceviz içi ve portakal kabuğu rendesini eleyin ve bir spatula yardımıyla hamura yedirin.
6- Hamuru kek kalıbına döküp 40-45 dakika pişirin, çıkarın.
7- Portakallı sosu hazırlamak için; portakal suyunu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın.
8- Çırpıcı ile çırpıp nişastayı eritin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirin.
9- Sos ılıyınca kekin üzerine dökün ve soğuyana kadar bekledikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder