28 Aralık 2012 Cuma

KÜLLÜ KURABİYE


    Sevgili komşum Ayşe'nin, kahvenin yanında ikram ettiği  kurabiyeler. Son derece lezzetli, şirin ve uzun süre bayatlamadan saklanabilen bu kurabiyenin adı "küllü kurabiye" imiş. Adını dışındaki kaplama malzemesinden alan bu minik kurabiyeleri çayın, kahvenin yanında ikram edebilirsiniz. Ama dikkat edin, çok tehlikeliler çünkü ellerinize hakim olamıyorsunuz ve gelip geçip bir tane atıveriyorsunuz ağzınıza:))


     KÜLLÜ KURABİYE

     1 yumurta
     125 gr. tereyağı
     1/2 su bardağı sıvıyağ
     Aldığı kadar un

     ÜST KAPLAMASI İÇİN

     yarım su bardağı pudra şekeri
     1 çorba kaşığı kakao
     1 tatlı kaşığı tarçın


     1- Tereyağını eritin, sıvıyağla karıştırın ve yumurtayı ekleyin.
   
     2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

     3- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

     4- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın.

     5- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.

     6- Pudra şekeri ve kakaoyu karıştırarak kaplama malzemesini hazırlayın.

     7- Kurabiyeler ılıyınca pudra şekerli karışıma batırarak servis tabağına dizin.

     * Arzu ederseniz, kaplama malzemesine 1 çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz.




Yorum Gönder