6 Aralık 2012 Perşembe

HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI



     Bir kaç yıl önce "Yemekteyiz" isimli yarışma programı vardı. Yarışmayı ilk duyduğumda, çok heyecanlanmış ve katılmak istemiştim. İlk programlarda yarışmacıların yaptığı yemeklere uzun uzun yer veriliyordu. Değişik mutfakları, tarzları ve tarifleri izlemek oldukça ilginçti. Sonra program rayından çıktı, bir kavga ve show programı haline geldi, mutfaktan çok masadaki tartışmalar yayınlanmaya başladı. İyi ki ilk heyecanla yarışmaya baş vurmamışım diye derin bir oh çekmiştim. Tavuk suyuna havuçlu şehriye çorbası; yemekteyiz yarışmasının ilgi ile izlediğim ilk günlerinde bir yarışmacıdan gördüğüm ve denediğim bir çorba.  Hem bizim hane halkı, hem de ikram ettiğim herkes tarafından çok beğenilerek içilen bir çorba. Terbiyesi ile kremalı bir çorba kadar lezzetli ve oldukça besleyici. 


     HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI

     2 orta boy havuç
     2 kahve fincanı tel şehriye
     2 çorba kaşığı zeytinyağı
     6 bardak tavuk suyu
     3 çorba kaşığı yoğurt
     1,5 çorba kaşığı un
     yarım limon suyu
     bi tutam karabiber
     bi tutam tuz


     1- Havuçları, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Zeytinyağı ile havuçları 5 dakika kavurun.

     2- Tel şehriyeyi ekleyip 1-2 dakika daha kavurma işlemine devam edin.

     3- Tavuk suyunu tencereye ilave edin, havuç ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

     4- Bir kasene yoğurt, un ve limon suyunu karıştırın. Gerekirse biraz su ekleyin.

     5- Hazırladığınız terbiyeyi ve tuzu çorbaya ekleyin. 5 dakika  sonra ocağı kapatın.

     6- Kaselere aldığınız çorbanın üzerine karabiber serpip, sıcak servis yapın.


     

Yorum Gönder