Bu gün paylaşmak istediğim çorba tarifi, sevgili Bilge'nin yaptığı pırasa çorbası. "Bil bakalım bu ne çorbası?" dediğinde bal kabağı çorbası, kırmızı biber çorbası diye aklıma gelenleri sıraladım.Kıvamı bal kabağı çorbasına benziyordu, kırmızı biberin tadını ve kokusunu aldım ama pırasa olduğunu hiç anlamadım. Bu son derece lezzetli ve bir o kadar faydalı çorbanın tarifini alıp hemen sizlerle paylaşmak istedim.Ailenizde pırasa yemeyen varsa bu çorba tam size göre olabilir.
PIRASA ÇORBASI
4 tane pırasanın beyaz kısmı
1 tane kuru soğan
2 tane kırmızı salçalık biber
1 tane havuç
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
bi tutam toz kırmızı biber
bi tutam karabiber
bi tutam tuz
1- Tüm sebzeleri temizleyin ve ayrı ayrı kaplara iri parçalar halinde doğrayın.
2- Derin bir tencereye veya düdüklü tencereye zeytinyağı ve tereyağı alıp ısıtın.
3- Kızan yağa sırayla soğanı, pırasaları, havucu ve biberleri sıra ile atın ve kavurun.
4- 5-6 bardak (1,5 litre) su ve baharatları ekleyin. Ağzını kapatın pişmeye bırakın.
6- Tüm sebzeler iyice yumuşadığında, blender yardımıyla püre haline getirin ve sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder