17 Aralık 2012 Pazartesi

DOMATESLİ NOHUTLU ŞEHRİYE ÇORBASI


     Soğuk algınlığı nedeniyle evde dinlenen eşime yaptığım çorbanın tarifidir. Tavuk suyuna çorba, yalnızca içimizi ısıtmakla kalmaz aynı zamanda şifadır.

     DOMATESLİ NOHUTLU  ŞEHRİYE ÇORBASI
 
     1 tavuk göğsü
     1 küçük kuru soğan
     2 çorba kaşığı sıvı yağ veya 1 kaşık tereyağ
     1 çay bardağı haşlanmış nohut
     1 çay bardağı tel şehriye
     1 rendelenmiş domates veya 1 kaşık salça
     1 yumurta sarısı
     yarım limon suyu
     bi tutam tuz


     1- Tavuğu 5-6 bardak su ile haşlayın,  etleri kemiklerinden ayırın ve doğrayın.

     2- Kuru soğanı incecik kıyın ve yağ ile hafifçe soteleyin.

     3- Rendelenmiş domates veya salçayı ilave edip karıştırın.

     4- Tavuk suyunu, tavuk etlerini  ve tuzu ekleyip kaynatın.

     5- Kaynayan tavuk suyuna nohut ve şehriyeleri ekleyin.

     6- Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse su veya tavuk suyu ilave edin.

     7- Limon ve yumurta sarısını bir kasede çırparak, çorbanın terbiyesini hazırlayın.

     8- Çorbadan bir kepçe alın, kasedeki terbiyeyi ılıtın ve tencereye ilave edip karıştırın.

     9- Beş dakika sonra ocağı kapatın ve sıcak servis yapın.
   
   
Yorum Gönder