22 Ekim 2012 Pazartesi

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI


    
   Elmalı puding hem pratik, hem de çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Ayrıca evde yenmeyen, bekleyen elmaları değerlendirmek için  oldukça güzel bir yol. Özellikle benim gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı sevenler için,  kalorisi az ve midevi bir lezzet.

    * Puding kullanmak istemezseniz, aşağıda  verdiğim muhallebi tarifini kullanabilirsiniz.
   
    * Ceviz yerine fındık, badem kullanabilirsiniz.

     * Elmalı harcın içine bisküvi kırıkları karıştırabilirsiniz. 


     ELMALI MUHALLEBİ TATLI

    2 adet elma
    2-3 kaşık toz şeker
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık..
    1/2 çay kaşığı tarçın
    1 litre süt
    1 paket vanilyalı puding-muhallebi 


    1- Elmaların kabuklarını soyun ve rendenin iri yüzü ile rendeleyin.

    2- Bir tavaya alın, üstüne şekeri serpin ve elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.

    3- Cevizi, tarçını ilave edip karıştırın ve harcı  kaselerin dibine eşit olarak yerleştirin.

    4- Pudingi üzerindeki talimatlara uygun olarak pişirin. Elmaların üzerine paylaştırın.

    5- Tatlıların en üstüne bir çay kaşığı kadar ceviz veya fındık, ya da tarçın ekleyin.

    6- Oda sıcaklığına gelince, buzdolabına alın. Soğuk servis yapın.


     MUHALLEBİ

    4 su bardağı süt
    1 yumurta
    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı toz şeker
    1 paket vanilya

    1- Kuru malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve üzerine sütü ilave edin.

    2- Ağır ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ocaktan alın.

    3- Mikser yardımıyla çırpın. Kaselere eşit olarak paylaştırın.

   



Yorum Gönder