Evde kalan mısır unlarını değerlendirmek için; klasik kek tarifini mısır unuyla denedim, nefis oldu. Özellikle ertesi güne kalan parça daha da lezzetlenmişti.
MISIR UNLU KEK TARİFİ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1- Fırını 160 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.
2- Yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.
3- Süt ve yağı koyup bir, iki dakika daha çırpın.
4- Limon kabuğu rendesini, unu, mısır ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve iyice karıştırın.
5- Yağlanmış bir tepsi veya kek kalıbına dökün.
6- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30- 40 dakika, fırının kapağını açmadan pişirin.
7- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki ıslak mutfak bezi üzerine alıp, soğumaya bırakın.
8- Kalıptan çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder