19 Ekim 2012 Cuma

MISIR UNLU KEK


    Evde kalan mısır unlarını değerlendirmek için; klasik kek tarifini mısır unuyla denedim, nefis oldu. Özellikle ertesi güne kalan parça daha da lezzetlenmişti.
    

     MISIR UNLU KEK TARİFİ


     3 yumurta
     1 su bardağı şeker
     1 su bardağı süt
     1 su bardağı sıvı yağ
     2 su bardağı un
     1 su bardağı mısır unu
     1 limon kabuğu rendesi
     1 paket kabartma tozu
     1 paket vanilya

     1- Fırını 160 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     2-  Yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.

     3- Süt ve yağı koyup bir, iki dakika daha çırpın.

     4- Limon kabuğu rendesini, unu, mısır ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve iyice karıştırın.

     5- Yağlanmış bir tepsi veya kek kalıbına dökün.

     6- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30- 40 dakika, fırının kapağını açmadan pişirin.

     7- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki ıslak mutfak bezi üzerine alıp, soğumaya bırakın.

     8- Kalıptan çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok: