Tavuk suyuna çorba; hele bir de limonla terbiyelenmiş, üzerine az karabiber, kırmızı biber serpilmiş ve sıcacıksa insan daha ne ister.
* Arpa şehriye yerine, tel şehriye de kullanabilirsiniz.
* Ben tavuk suyu ile yaptığım çorbalara yağ koymuyorum, siz isterseniz yağ kullanabilirsiniz.
* Aynı çorbayı nohut kullanmadan yapabilirsiniz.
* Şehriyeli çorba beklerse, koyulaşır. Biraz tavuk suyu ilavesi ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
* Terbiyeli çorbaların tuzu en son atılmalı, çünkü tuz kesilmeye neden olabilir.
* Çorbanızı karabiber, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
TAVUK SUYUNA NOHUTLU ŞEHRİYE ÇORBASI
1 çay bardağı arpa şehriye
4 su bardağı tavuk suyu
bir avuç haşlanmış nohut
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
bi tutam tuz
1- Derin bir çorba tenceresine tavuk suyunu koyun ve kaynatın.
2- Kaynayan suya şehriye ve nohutları ilave edin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
3- Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kase içine alıp iyice çırpın.
4- Çorbanın suyundan bir kepçe alın ve yavaş yavaş çırptığınız terbiyeye ilave edin.
5- Terbiyeyi çorbaya ekleyin hızlıca karıştırın ve bir taşım kaynatın.
6- Tuzunu ilave edip altını kapatın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder