1 Ekim 2012 Pazartesi

TAVUK SUYUNA NOHUTLU ŞEHRİYE ÇORBASI



     Tavuk suyuna çorba; hele bir de limonla terbiyelenmiş, üzerine az karabiber, kırmızı biber serpilmiş ve sıcacıksa insan daha ne ister. 

    * Arpa şehriye yerine, tel şehriye de kullanabilirsiniz.

    * Ben tavuk suyu ile yaptığım çorbalara yağ koymuyorum, siz isterseniz yağ kullanabilirsiniz.

    * Aynı çorbayı nohut kullanmadan yapabilirsiniz.

    * Şehriyeli çorba beklerse, koyulaşır. Biraz tavuk suyu ilavesi ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.

    * Terbiyeli çorbaların tuzu en son atılmalı, çünkü tuz kesilmeye neden olabilir.

    * Çorbanızı karabiber, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
   

    TAVUK SUYUNA NOHUTLU ŞEHRİYE ÇORBASI

    1 çay bardağı arpa şehriye
    4 su bardağı tavuk suyu
    bir avuç haşlanmış nohut
    1 yumurta sarısı
    yarım limon suyu
    bi tutam tuz

    1- Derin bir çorba tenceresine tavuk suyunu koyun ve kaynatın.

    2- Kaynayan suya şehriye ve nohutları ilave edin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

    3- Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kase içine alıp iyice çırpın.

    4- Çorbanın suyundan bir kepçe alın ve yavaş yavaş çırptığınız terbiyeye ilave edin.

    5- Terbiyeyi çorbaya ekleyin hızlıca karıştırın ve bir taşım kaynatın.

    6- Tuzunu ilave edip altını kapatın. Sıcak servis yapın.
 



Hiç yorum yok: