Kalabalık yemekli misafire yapılabilecek, en güzel et yemeklerinden biri beşamel soslu et. İster biftek, isterseniz kuşbaşı et kullanın çok güzel bir ana yemek oluyor.
* Verdiğim ölçü yaklaşık 6 kişilik. Miktarı kişi sayısına göre arttırıp eksiltebilirsiniz.
* Ben et olarak süt dana eti kullandım, kuzu eti seviyorsanız kuzu eti ile de yapabilirsiniz.
* Kuzu eti kullanacaksanız, pişme sürelerini kısaltın.
* Muskat (Hint cevizi) ; küçük hindistan cevizine benzeyen baharat olarak kullanılan bir tohum.
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ET
1 kg kuşbaşı et
1,5 su bardağı su
yarım çay kaşığı muskat rendesi (sos için)
bi tutam karabiber
bi tutam tuz
1- Etleri tuz ve karabiber ile iyice ovalayın, vaktiniz varsa bir-iki saat bekletin.
2- Düdüklü tencereye etleri ve suyu koyup yaklaşık yarım saat haşlayın.
3- Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Sosa muskat rendesini ilave edin.
4- Etleri suyu ile birlikte bir fırın kabına alın ve üzerine beşamel sosu dökün.
5- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
6- Fırın kabının üzerini folyo veya pişirme kağıdı ile kapatıp 30 dakika pişirin.
7- Folyoyu alıp 15 dakika daha pişirin. (Bu aşamada rendelenmiş kaşar ilave edebilirsiniz.)
BEŞAMEL SOS
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1- Tereyağı ve unu bir tencereye alın, un kokusu gidene kadar hafifçe kavurun.
2- Sütü ilave ederek iyice karıştırın ve muhallebi gibi pişirin.
* Unu hafifçe kavurun, sararmasına izin vermeden hemen sütü ilave edin.
* Sosunuz pürüzsüz olmadıysa blender ile ezip, bir-iki dakika daha kaynatın.
* Verdiğim ölçü yaklaşık 6 kişilik. Miktarı kişi sayısına göre arttırıp eksiltebilirsiniz.
* Ben et olarak süt dana eti kullandım, kuzu eti seviyorsanız kuzu eti ile de yapabilirsiniz.
* Kuzu eti kullanacaksanız, pişme sürelerini kısaltın.
* Muskat (Hint cevizi) ; küçük hindistan cevizine benzeyen baharat olarak kullanılan bir tohum.
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ET
1 kg kuşbaşı et
1,5 su bardağı su
yarım çay kaşığı muskat rendesi (sos için)
bi tutam karabiber
bi tutam tuz
1- Etleri tuz ve karabiber ile iyice ovalayın, vaktiniz varsa bir-iki saat bekletin.
2- Düdüklü tencereye etleri ve suyu koyup yaklaşık yarım saat haşlayın.
3- Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Sosa muskat rendesini ilave edin.
4- Etleri suyu ile birlikte bir fırın kabına alın ve üzerine beşamel sosu dökün.
5- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
6- Fırın kabının üzerini folyo veya pişirme kağıdı ile kapatıp 30 dakika pişirin.
7- Folyoyu alıp 15 dakika daha pişirin. (Bu aşamada rendelenmiş kaşar ilave edebilirsiniz.)
BEŞAMEL SOS
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1- Tereyağı ve unu bir tencereye alın, un kokusu gidene kadar hafifçe kavurun.
2- Sütü ilave ederek iyice karıştırın ve muhallebi gibi pişirin.
* Unu hafifçe kavurun, sararmasına izin vermeden hemen sütü ilave edin.
* Sosunuz pürüzsüz olmadıysa blender ile ezip, bir-iki dakika daha kaynatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder