11 Ekim 2012 Perşembe

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ET

   

  Kalabalık yemekli misafire yapılabilecek, en güzel et yemeklerinden biri beşamel soslu et. İster biftek, isterseniz kuşbaşı et kullanın çok güzel bir ana yemek oluyor.
 
    * Verdiğim ölçü yaklaşık 6 kişilik. Miktarı kişi sayısına göre arttırıp eksiltebilirsiniz.

    * Ben et olarak süt dana eti kullandım, kuzu eti seviyorsanız kuzu eti ile de yapabilirsiniz.

    * Kuzu eti kullanacaksanız, pişme sürelerini kısaltın.

    * Muskat (Hint cevizi) ; küçük hindistan cevizine benzeyen baharat olarak kullanılan bir tohum.

 
     FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ET

     1 kg kuşbaşı et            
     1,5 su bardağı su
     yarım çay kaşığı muskat rendesi (sos için)
     bi tutam karabiber
     bi tutam tuz


     1- Etleri tuz ve karabiber ile iyice ovalayın, vaktiniz varsa bir-iki saat bekletin.

     2- Düdüklü tencereye etleri ve suyu koyup yaklaşık yarım saat haşlayın.

     3- Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Sosa  muskat rendesini  ilave edin.

     4- Etleri suyu ile birlikte bir fırın kabına alın ve üzerine beşamel sosu dökün.

     5-  Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.

     6- Fırın kabının üzerini folyo veya pişirme kağıdı ile kapatıp 30 dakika pişirin.

     7- Folyoyu alıp 15 dakika daha pişirin. (Bu aşamada rendelenmiş kaşar ilave edebilirsiniz.)



     BEŞAMEL SOS

     2 çorba kaşığı un
     1 çorba kaşığı tereyağı
     2 su bardağı süt

     1- Tereyağı ve unu bir tencereye alın, un kokusu gidene kadar hafifçe kavurun.

     2- Sütü ilave ederek iyice karıştırın ve muhallebi gibi pişirin.


     * Unu hafifçe kavurun, sararmasına izin vermeden hemen sütü ilave edin.

     * Sosunuz pürüzsüz olmadıysa blender ile ezip, bir-iki dakika daha kaynatın.



     

Hiç yorum yok: