10 Ekim 2012 Çarşamba

KURU BÖRÜLCE SALATASI


 
    Kuru börülce salatası, benim çok sevdiğim tariflerden biri. Haşlanmış kuru börülce ve evinizdeki malzemelerle, çok değişik salatalar yapabilirsiniz. Köz kırmızı biber, kornişon turşu, maydanoz, dereotu, taze soğan, kuru soğan, mısır, ceviz, rendelenmiş havuç, haşlanmış bezelye, kuru domates, nar taneleri....Bu malzemelerden istediklerinizi kullanarak, kendi damak tadınıza uygun değişik salatalar oluşturabilirsiniz.
    Hem görüntüsü, hem de lezzeti çok hoş olan, yaratıcılığa açık bu salatanın benim yaptığım şekli:

     * Beyaz börülce kullanırsanız salatanın rengi daha hoş oluyor.

     * Haşlanmış börülceye; limon (sirke) ve tuzunu sıcakken dökerseniz sosu emer,  daha lezzetli olur.

     * Börülceyi çok dağıtmadan haşlamayın ki salatanız tane tane olsun.

     *Bu salata buzdolabında üç-dört gün dayanabiliyor. Hemen tüketmeyeceksenizsoğan kullanmayın.

    KURU BÖRÜLCE SALATASI

    1 su bardağı kuru börülce
    1 limon suyu veya yarım fincan sirke
    3 konserve köz kırmızı biber
    4-5 adet kornişon turşu
    1 küçük konserve mısır
    yarım demet maydanoz
    2 tane taze soğan veya 1 kuru soğan
    3-4 kaşık sızma zeytinyağı
    bi tutam tuz


    1- Kuru börülceleri yıkayın ve dağılmayacak şekilde haşlayın.

    2- Börülceler sıcakken limon veya sirkeyi, tuzu koyun ve iyice karıştırın.

    3- Köz kırmızı biberleri, kornişon turşuları, maydanozları küçük küçük doğrayın.

    4- Tüm malzemeyi bir salata kasesine alın ve iyice karıştırın.

    5- Zeytinyağı koyun, lezzetini kontrol edin. Bir-iki saat dinlendirin ve servis yapın.
 

   


     
Yorum Gönder