9 Ekim 2012 Salı

SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI



    Sıcacık çorbaların mevsimi gelmişken, hızla çorba tariflerimi yayınlamaya devam etmek istiyorum. Daha önce klasik mercimek çorbası tarifi vermiştim. Bu gün bu tarifte yaptığım küçük bir değişiklikle, sütlü mercimek çorbası yaptım. Çok hoş, kremamsı lezzete sahip bir çorba çıktı ortaya:

   
     SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI

    1 su bardağı sarı veya kırmızı mercimek
    1 kuru soğan
    2 yemek kaşığı pirinç
    5 bardak su
    1 çay bardağı süt
    1 kaşık tereyağ
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    bi tutam tuz

    1- Mercimeği ve pirinci yıkayın, soğanı soyup iri doğrayın.

    2- Mercimek, pirinç,, soğan, tuz ve suyu tencereye alın (Düdüklü tencere süreyi kısaltır.) ve pişirin.

    3- Mercimekler iyice yumuşayınca, çorbayı blender ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin.

    4- Tencereye bir bardak sütü ilave edip karıştırın.

   5-1 kaşık tereyağı eritin, toz kırmızı biberi ilave edin, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.


Yorum Gönder