3 Ekim 2012 Çarşamba

PATATESLİ TAVUK YAHNİ



    Tavuk yemeklerinin en klasiklerinden biri tavuk yahnisi. Lezzetli bir tencere ya da güveç yemeği. Şöyle ekmeğinizi bana bana yiyebileceğiniz, tabağınızı keyifle sıyırabileceğiniz. Hele bir de köy tavuğu bulabilirseniz; pişirmesi her ne kadar uzun sürse de, şahane bir tavuk yahni yapabilirsiniz.
     Tavuğun kemikli olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü, kemiği ile birlikte pişen et çok daha lezzetli oluyor. Kemiksiz tavuk eti kullanacaksanız, göğüs dışındaki kısımları tercih etmelisiniz. Göğüs eti yağsız ve sert olduğu için bu tarz yemeklerde istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz.
   Mümkünse tavuk parçalarını derileri ile birlikte pişirin ve sonra derilerini ayıklayın. Tavuk etlerini derili kullanıyorsanız artı yağ ilave etmeden pişirebilirsiniz.
 
    *Tavuk yahniye, doğranmış patates  ilave ederek de pişirebilirsiniz.

    * Patates ilave edecekseniz; son yarım saatte ilave edin veya en üste koyun ki çok pişip dağılmasın.

     * Mevsiminde bir-iki yeşil veya kırmızı biber ilave edebilirsiniz.

     * Bir kaşık biber salçası ilave edebilirsiniz.


      PATATESLİ TAVUK YAHNİ 

     5-6 parça tavuk (baget,kalça vs)
     2 adet kuru soğan
     3 adet domates
     1 adet biber
     2 adet orta boy patates
     1 kaşık salça
     bi tutam tuz
   

     1- Tavukları yıkayın, soğanları yarım ay şeklinde dilimleyin.

     2- Domatesleri soyup, küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.

     3- Kuşhane tencereye (mümkünse güvece) soğanları, üzerine tavukları yerleştirin.

     4- Patatesleri soyun, iri iri doğrayıp tencereye alın. Domates ve biberleri ekleyin.

     5- Salçayı yarım bardak su ile ezip yemeğe ilave edin.

     6- Tuzu ekleyip  ağır ateşte 1-1,5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
 


   
Yorum Gönder