15 Ekim 2012 Pazartesi

PATATESLİ YUMURTA


    Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti yumurtalı patates, bizim evde. Üzerine bol karabiber, yanında kornişon turşu... Ben, yumurtalı patatesin yanında kornişon turşu yemeye bayılırım. "Kahvaltıda da turşu yenir mi ?"  demeyin, bir deneyin derim.

    * İsterseniz;  yumurtaları bir kasede çırpıp patateslerin üzerine dökün, tavanın kapağını kapatın. Bir tarafı pişince, bir tabak yardımıyla diğer tarafını çevirip, dilimleyerek servis yapın.


     PATATESLİ YUMURTA

     3 adet orta boy patates
     3 yumurta
     4-5 kaşık sıvı yağ
     bi tutam karabiber
     bi tutam tuz

     1- Patatesleri soyun, küçük küçük doğrayın.

     2- Geniş bir tavaya yağı alıp kızdırın. Patatesleri ilave edin ve ara ara karıştırarak kızartın.

    3- Patatesler yumuşayınca, üzerine yumurtaları  kırıp karıştırın. Tuzunu ilave edin.

    4- Servis tabağına alın, üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.
   

Yorum Gönder