12 Ekim 2012 Cuma

ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA


    Dereotlu hamuru ile, lezzetli mi lezzetli  zeytin ezmeli poğaçalar, sevgili komşum Ayşe'den. İstanbul'da öğrenci olan kızı için hazırladığı poğaçalar. Biz birazcık:)) tadına baktık, kalanı kargoya verildi.

   *Zeytin ezmesi tuzlu olduğundan, hamur tuzsuz.  Farklı iç malzemesi kullanmak isterseniz, hamura tuz ilave edin.

    * Poğaça hamurunu bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

     ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA

    1 yumurta
    1 bardak sıvı yağ
    1,5 bardak ılık süt
    2 kesme şeker
    1 paket yaş maya
    yarım demet dereotu
    aldığı kadar un


    1- Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyun, iyice karıştırarak 10 dakika bekletin.

    2- Dereotlarını yıkayıp kurutun ve ince ince kıyın.

    3- Yoğurma kabıma yumurtayı kırın. Sıvıyağı, kıyılmış dereotlarını ve mayalı karışımı ekleyin.

    4- Azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. En az bir saat bekletin.

    5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun ve kapatın.

    6- Fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

    7- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
     
Yorum Gönder