Dereotlu hamuru ile, lezzetli mi lezzetli zeytin ezmeli poğaçalar, sevgili komşum Ayşe'den. İstanbul'da öğrenci olan kızı için hazırladığı poğaçalar. Biz birazcık:)) tadına baktık, kalanı kargoya verildi.
*Zeytin ezmesi tuzlu olduğundan, hamur tuzsuz. Farklı iç malzemesi kullanmak isterseniz, hamura tuz ilave edin.
* Poğaça hamurunu bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA
1 yumurta
1 bardak sıvı yağ
1,5 bardak ılık süt
2 kesme şeker
1 paket yaş maya
yarım demet dereotu
aldığı kadar un
1- Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyun, iyice karıştırarak 10 dakika bekletin.
2- Dereotlarını yıkayıp kurutun ve ince ince kıyın.
3- Yoğurma kabıma yumurtayı kırın. Sıvıyağı, kıyılmış dereotlarını ve mayalı karışımı ekleyin.
4- Azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. En az bir saat bekletin.
5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun ve kapatın.
6- Fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
7- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
*Zeytin ezmesi tuzlu olduğundan, hamur tuzsuz. Farklı iç malzemesi kullanmak isterseniz, hamura tuz ilave edin.
* Poğaça hamurunu bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA
1 yumurta
1 bardak sıvı yağ
1,5 bardak ılık süt
2 kesme şeker
1 paket yaş maya
yarım demet dereotu
aldığı kadar un
1- Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyun, iyice karıştırarak 10 dakika bekletin.
2- Dereotlarını yıkayıp kurutun ve ince ince kıyın.
3- Yoğurma kabıma yumurtayı kırın. Sıvıyağı, kıyılmış dereotlarını ve mayalı karışımı ekleyin.
4- Azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. En az bir saat bekletin.
5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun ve kapatın.
6- Fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
7- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder