20 Ekim 2012 Cumartesi

YEMEĞİ TAMİR ETMEK


     Sadece tarif vermek mutfağa yeni girenler için çok yetersiz. Tariflere sadık kalınsa da, aksilikler olabiliyor. Gram ölçüsüne göre reçete uygulamak her zaman mümkün olmayabiliyor, bardakla-kaşıkla verilen tariflerde bazen tutmayabiliyor. Böyle durumda ne yapacağını bilmek, tariften daha önemli bana göre. Teyzem buna benim de çok hoşuma giden bir isim veriyor "yemeği tamir etmek". İşte size mutfakta karşılaşılan tamiratlar için bir kaç ipucu :))

     *Çorbanız sulu mu oldu; biraz unu az su ile ezip karıştırın, bir taşım daha kaynatın. Koyu ise; su ilave edip kaynatın.
    
     *Yemeğin yağı fazla geldiyse, büyükçe bir kaç yaprak marulu üstüne koyun, marul yaprakları yağı çekince çıkarıp atın.

     *Tuzu fazla gelen yemeğe patates ilave ederseniz patatesin tuzu çektiğini görürsünüz.

     *Makarnayı yanlışlıkla çok haşladıysanız; soğutup sarımsaklı  yoğurtla karıştırabilirsiniz.

     *Yemeğin dibi tutarsa; hiç karıştırmadan hemen başka bir tencereye alın.(Hafif tuttuysa)

     *Çok haşlanan sebzeleri püre yapıp az krema ve baharat ilavesiyle çok lezzetli çorbalar yapabilirsiniz.

     *Kalan pilavlarınızı haşlanmış sebzeler, kornişon gibi ilavelerle salataya dönüştürebilirsiniz.

     *Maydanoz, dereotu gibi yeşillikleri tüketemediyseniz; yıkayıp ince kıyarak dondurabilirsiniz.

     
Yorum Gönder