20 Eylül 2012 Perşembe

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU (yağlı turşu)


   Domatesli acı biber turşusu, benim her yaz yaptığım kış hazırlıklarından. Domates, acı biber, sarımsak, zeytinyağı ve sirkenin muhteşem uyumu. Kokusu da tadı da insanı cezbediyor. İster yemeklerin yanında turşu olarak, isterseniz çorbalarınızda sos olarak kullanın. 

    * Bu turşuda kıl biber de denilen ince kıvırcık acı biber, küçük süs biberlerini  kullanabilirsiniz.

    * Acı biber sevmiyorsanız, aynı cins biberlerin tatlısını kullanın.

    * Tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.

    * Sarımsağı bol olursa lezzetli oluyor. Siz de benim gibi sarımsak severseniz miktarı arttırın.

   
     DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU-YAĞLI TURŞU

    1 kg acı kıl biber
    1 kg domates
    8-10 diş sarımsak
    1 su bardağı sirke
    1 su bardağı zeytinyağı
    bi tutam tuz

    1- Biberleri yıkayın ve bir santimlik parçalar halinde doğrayın.

    2- Domatesleri rendeleyin ya da soyup blender yardımıyla ezin.

    3- Sarımsakları soyun ve ikiye veya dörde bölün.

    4- Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve tuz ilave edin.

    5- Tuzunu kontrol edip kavanozlara doldurun ve altlarına bir tepsi koyun.

    6- Üç-dört gün sonra kavanozların üstünde boşluk olup olmadığını kontrol edin.

    7- Eğer seviyede düşme varsa sirke ile tamamlayıp mümkünse buzdolabında muhafaza edin.


    

Hiç yorum yok: