20 Eylül 2012 Perşembe

DOMATESLİ BİBER TURŞUSU


   Domatesli biber turşusu, benim her yaz yaptığım kış hazırlıklarından. Domates, acı biber, sarımsak, zeytinyağı ve sirkenin muhteşem birlikteliği.  İster yemeklerin yanında turşu olarak, isterseniz sos olarak kullanın. Kokusu da tadı da insanı cezbediyor.

    * Bu turşuda kıl biber de denilen ince kıvırcık acı biber, küçük süs biberlerini  kullanabilirsiniz.

    * Acı biber sevmiyorsanız, aynı cins biberlerin tatlısını kullanın.

    * Tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.

    * Sarımsağı bol olursa lezzetli oluyor. Siz de benim gibi sarımsak severseniz miktarı arttırın.

   
     DOMATESLİ  BİBER TURŞUSU

    1 kg acı kıl biber
    1 kg domates
    8-10 diş sarımsak
    1 su bardağı sirke
    1 su bardağı zeytinyağı
     tuz

    1- Biberleri yıkayın ve bir santimlik parçalar halinde doğrayın.

    2- Domatesleri rendeleyin, ya da kabuklarını soyup küçük doğrayın.

    3- Sarımsakları soyun, büyükse dörde bölün veya dilim dilim doğrayın.

    4- Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve tuz ilave edin.

    5- Tuzunu kontrol edip kavanozlara doldurun ve altlarına bir tepsi koyun.

    6- Bir iki gün sonra havasını alın, kavanozların üstünde boşluk olup olmadığını kontrol edin.

    7- Eğer azalmışsa biraz yağ ekleyin. Mümkünse buzdolabında muhafaza edin.


    

Hiç yorum yok: