14 Eylül 2012 Cuma

YALANCI SUFLE


   İster kakaolu kek deyin, isterseniz yalancı sufle. Fırından çıkar çıkmaz, sıcak sıcak pudra şekeri ve çırpılmış krema ile servis edildiğinde, sufleyi aratmayacak lezzette bir kek. Tek kişilik sufle kaplarıyla pişirip servis edebileceğiniz gibi, kek kalıbı ya da tepsi ile pişirip dilimleyerek de sunabilirsiniz.

     YALANCI SUFLE
    
     4 yumurta
     1 su bardağı toz şeker
     1 su bardağı sıvı yağ
     1,5 su bardağı süt
     5 yemek kaşığı kakao
     2 su bardağı un
     1 paket kabartma tozu
     1 paket vanilya

     1-  Fırını 150-160 dereceye ayarlayıp çalıştırın.

     2- Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın. (7-8 dakika)

     3- Sütü ve sıvı yağı ekleyip bir iki dakika daha çırpın.

     4- Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

     5- Yağlanmış sufle kalıplarına veya büyük boy kare borcam tepsiye kek hamurunu yayın. 

     6- 45-50 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.

     7- Fırından çıkan kekin üzerine iki-üç çorba kaşığı pudra şekeri eleyin.

     8- Krema veya krem şanti ile birlikte, tatlı olarak sıcak servis yapın.

    

Hiç yorum yok: