28 Eylül 2012 Cuma

KLASİK SADE KEK



    Bu kek tarifi; hepimizin evinde her gün olan malzemelerle kolayca yapılan klasik bir kek tarifi. İçine koyduğumuz limon-portakal kabuğu, ceviz-badem, kakao, doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, hindistan cevizi, tarçın..vs ile de kılıktan kılığa bürünebilecek bir kek. 
    Eğer elinizde yaratıcılığa açık tarifler varsa mutfakta işiniz çok kolaylaşır. İşte bu kek de böyle tariflerden biri. Ana tarifi yazıp bununla neler yapabileceğinizle ilgili  fikirler vermeye çalışacağım. Gerisi sizin mutfakta yaratıcılığınıza kalmış. Kolay gelsin:))

   * Bu kek hamuruna; bir avuç kadar dövülmüş ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi, haşhaş tohumu, damla çikolatadan herhangi birini ekleyerek değişik kekler yapabilirsiniz.

    * Dört beş tane ince doğranmış kuru kayısı, kuru incir, bir avuç kuru üzüm-kuş üzümü gibi kuru meyveler ilave edebilirsiniz.

     * Hamurun yarısına kakao ilave edip karıştırabilirsiniz.

     * Limon kabuğu yerine portakal kabuğu kullanabilirsiniz.

     * Çiçek yağı, fındık yağı, mısır özü yağı kullanabileceğiniz gibi, zeytinyağı kullanarak da yapabilirsiniz.

     * Küçük doğranmış bir elma ve tarçın ilave ederek elmalı kek yapabilirsiniz.

     * Üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz.


     KLASİK SADE KEK TARİFİ

     3 yumurta
     1 su bardağı şeker
     1 su bardağı süt veya yoğurt
     1 su bardağı sıvı yağ
     3 su bardağı un
     1 limon kabuğu rendesi
     1 paket kabartma tozu
     1 paket vanilya

     1- Fırını 160 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     2-  Yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.

     3- Süt ve yağı koyup bir, iki dakika daha çırpın.

     4- Limon kabuğu rendesini, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve iyice karıştırın.

     5- Yağlanmış bir tepsi veya kek kalıbına dökün.

     6- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30- 40 dakika, fırının kapağını açmadan pişirin.

     7- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki ıslak mutfak bezi üzerine alıp, soğumaya bırakın.

     8- Kalıptan çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.




Yorum Gönder