19 Eylül 2012 Çarşamba

PEKMEZLİ MUHALLEBİ



     Bu gün tarifini vermek istediğim pekmezli muhallebi, damağınız pekmezle yapılan tatlara alışık ise çok beğeneceğiniz bir tarif. Daha önce hiç pekmez kullanılarak yapılan tatlı yemediyseniz, belki biraz değişik gelebilecek bir lezzet.
     Hem anneannemin, hem de babaannemin üzüm bağları olduğu ve pekmez evde yapıldığı için çocukluğumdan beri pekmezli tatları çok severim. Bu nedenle bana çok hoş geldi. Üstelik son derece hafifi ve sağlıklı bir tatlı. Bir kez denemenizi tavsiye ederim.

     PEKMEZLİ MUHALLEBİ

     1 litre süt
     4 yemek kaşığı un
     2 yemek kaşığı mısır nişastası
     yarım çay bardağı esmer şeker
     1 çay bardağı pekmez
     1 paket vanilya
     bir avuç kuru üzüm
      dövülmüş fındık

     1- Tüm malzemeyi bir tencereye alın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.

     2- Tencereyi orta ateşe koyun, sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.

     3- Ocağı kısın ve kısık ateşte bir, iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

     4-  Mikserle çırpın ve üzümleri ekleyin.

     5- Muhallebiyi kaselere paylaştırın, oda sıcaklığına gelince üzerine dövülmüş fındık ekleyin.

     6- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. Soğuk servis yapın.


Yorum Gönder