Fırında mantar soslu et, nefis bir fırın yemeği. Ben bu kez servisinin kolay olması açısından kuşbaşı et ile hazırladım. Siz bonfile veya biftek kullanarak da hazırlayıp, ana yemek olarak konuklarınıza sunabilirsiniz. Mantarlı sosu tavuk yemeklerinde de kullanabilirsiniz. Eğer mantar sevmiyorsanız, aynı sosu mantar kullanmadan hazırlayabilirsiniz.
1 kg kuşbaşı et
1 paket mantar (400 gram)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 paket krema
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (istenirse)
bi tutam karabiber
bi tutam tuz
1- Kuşbaşı et veya biftekleri yayvan bir tencereye alın.
2- Kısık ateşte, etler suyunu salıp çekene ve yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 1,5 saat)
3- Tuzunu ekleyin ve fırın kabına alın.
4- Mantarları akan musluk altında hızlıca yıkayın ve ince ince dilimleyin.
5- Wok tava veya geniş bir tencerede 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
6- Yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar, karıştırarak soteleyin.
7- Mantarların üzerine unu serpin, karıştırın.
8- Kremayı tavaya boşaltıp karıştırın. Sosun kıvamı boza kıvamından koyu ise biraz süt ekleyin.
9- Tuz ve karabiber ekleyin ve etin üzerine eşit olarak dökün.
10- Fırını 180-200 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına alın ve mantarlar hafifçe kızarana kadar pişirin.
11- Arzu ederseniz kaşar peyniri serpin ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder