Tahinli, cevizli ağızda dağılıveren bir kurabiye tarifi vereceğim. Çok sevdiğim ve uzun zamandır yayınlamak istediğim bir tarif bu. Geçtiğimiz günlerde evimde ağırladığım sevgili komşularıma:)) yaptım ve onlar da beğenince hemen yazmaya karar verdim.
TAHİNLİ KURABİYE
yarım su bardağı tahin
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
2,5 su bardağı un
1- Fırını 150 dereceye getirin ve çalıştırın.
2- Un dışındaki tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın.
3- Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
3- Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
4- Yumurta sarısı büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
5- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın.
6- Kurabiyeler hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
7- İyice soğuduktan sonra dikkatlice servis tabağına alın. (Sıcakken dağılıyorlar.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder