28 Haziran 2012 Perşembe

HAVUÇLU KEK

   
     
     Bizim evin havuçlu kekini yaptım bu gün. Bu tarifi bir arkadaşımdan alıp yapmaya başlayalı sanırım 20-25 yıl oldu. Her yaptığımda çok güzel oldu ve beni hiç mahcup etmedi. İkram ettiğim herkes tarafından çok beğenildiği için hiç değiştirmeden bunca yıl uyguladığım tarifi sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım siz de yapar ve bizim kadar seversiniz onu.
   

      HAVUÇLU KEK

     3 yumurta
     1 su bardağı şeker
     3 su bardağı  rendelenmiş havuç
     1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
     1 su bardağı sıvı yağ
     3 su bardağı un
     1 paket kabartma tozu

     1- Yumurtalar ve şekeri çırpın.

     2- İçine  rendelenmiş havuçları, dövülmüş cevizi ve sıvı yağı ekleyin.

     3- Un ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın, yağlanmış unlanmış kalıba dökün.

     4- Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

     *Bu kekin içine tarçın, portakal kabuğu, vanilya, hindistan cevizi gibi ilaveler yaparak değişik tatlar elde edebilirsiniz. Biz bu halini de çok seviyoruz.


Hiç yorum yok: