4 Temmuz 2012 Çarşamba

YOĞURTLU KÖZ PATLICAN


   
 
   Yaz mezeleri denince ilk akla gelenlerden biri yoğurtlu patlıcan ezme. Bizim evde mangal sofralarının vazgeçilmezi olan bu salatanın yapımı oldukça kolay. Önemli olan patlıcanların mangal ya da direk ocak üstünde közlenmiş olması. Patlıcan salatasına aromasını veren köz kokusu ancak bu iki yöntemle elde edilebiliyor.

     *Patlıcan direk ocak üstünde közlerseniz; hem daha beyaz kalır, hem de köz kokulu olurlar.

     *Elektrikli cam ocaklarda da patlıcanlar çok güzel közleniyor.

     * Kırmızı biberleri ise önceden kızdırılmış 200-250 derece fırında közleyebilirsiniz.

    *Közlenen patlıcan ve biberlerinizi kolay soymak için; üstünü folyo ile kapatarak bir süre bekletin.


     
     YOĞURTLU KÖZ PATLICAN

     2 adet bostan patlıcanı
     1-2 diş sarımsak 
     1 su bardağı süzme yoğurt
     2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

     1- Patlıcanları közleyin. Bir tabağa alıp üzerini folyo ile kapatın.(Kolay soyulması için.)

     2- Sarımsaklar soyup ezin. Süzme yoğurda dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyin.

     3- Patlıcanları soyup incecik kıyın. Sarımsaklı süzme yoğurt ile karıştırın.

     4- Servis tabağına alın, üzerine sızma zeytinyağı ekleyerek servis yapın.


Yorum Gönder