30 Temmuz 2012 Pazartesi

BAMYA KIZARTMASI


     Hiç bamya kızartması yaptınız mı? Tek kelime ile inanılmaz. Pek çok kişinin sevmediği bamya, kızartıldığında ne müthiş bir lezzetmiş meğer. Bamya kızartmasını; genç ve marifetli komşum Çiğdem, bizi akşam yemeğine çağırdığında yapmıştı. Tüm misafirler ve bizimkiler tarafından çok beğenince, ben de yapayım dedim.
     Bamya yemeyenlerin bile sevebileceği, hoş ve değişik bir lezzet. Bu gün yemekte bizimle birlikte olan sevgili Kamer, hiç bamya yemediği halde, bamya kızartmasını çok beğendi. Ya da nezaketen öyle söyledi. :)) Deneyip siz karar verin artık. 

     * Bamyalar çok küçük olmazsa daha lezzetli oluyor.

     * Bamya kızartmasını, sadece domates sosu ile de servis yapabilirsiniz.


     BAMYA KIZARTMASI (YOĞUTLU/SOSLU)

     1/2  kg iri boy bamya 
     bir kase yoğurt
     2 adet domates
     1 diş sarımsak
     kızartmak için sıvı yağ
     bi tutam tuz

     1- Bamyaları yıkayın, kağıt havlu serilmiş bir tepsi üzerinde kurutun.

     2- Bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırın ve bamyaları kızartın.

     3- Kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın, fazla yağını emdirin.

     4- Ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın. 

     5- Domatesleri rendeleyin, suyunu çekip sos haline gelinceye kadar pişirin.

     6- Bamyaları servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu, en üste domates sosunu döküp servis yapın.

Yorum Gönder