13 Temmuz 2012 Cuma

TAVUK ŞİNİTZEL


     
      Tavuk şinitzel,ana yemek olarak en kolay yapılan tavuk yemeklerden biri. Hazır harçlar yerine klasik yöntemle hazırlarsanız, değişik baharatlarla kendi damak tadınıza uygun lezzetler elde edebilirsiniz. Ben tavuk şnitzel yaparken, köri kullanıyorum. Bana göre köri tavuğa en çok yakışan baharatlardan biri. Köri sevmiyorsanız karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, muskat kullanabilirsiniz ya da hiç baharat kullanmadan hazırlayabilirsiniz şnitzelinizi. 
     Önceden hazırlayıp, çiğ olarak buzdolabında bir-iki gün saklayabilirsiniz. Yemekten hemen önce pişirip, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.


    TAVUK ŞİNİTZEL

     2 tavuk gögsü
     1 yumurta
     bir fincan un
     bir fincan galeta unu
     bi tutam köri
     bi tutam toz kırmızı biber
     bi tutam tuz
     kızartmak için sıvı yağ
     1 limon (servis için)

     1- Tavuk gögüs etlerini şinitzellik olarak kasapta hazırlatın, ya da enlemesine ince ince kesin.

     2- Unu, yumurtayı, galeta ununu ayrı ayrı düz tabaklara koyun.

     3- Una köri, kırmızı biber ve tuz koyup karıştırın. Yumurtayı bir-iki çay kaşığı su ile çırpın.

     4- Etleri önce una, sonra yumurtaya, en son olarak da galeta ununa batırın.

     5- Tavanın tabanını kaplayacak kadar yağ koyup etleri arkalı önlü kızartın.

     6- Bir kaç katlı kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektirin.

     7- Etler soğumadan her birinin üzerine leblebi tanesi kadar tereyağı koyun.

     8- Şnitzellerin üzerine incecik limon dilimleri koyun ve sıcak sıcak servis yapın.
   

Hiç yorum yok: