5 Temmuz 2012 Perşembe

ET KAVURMA



     Etli sebze yemeği yaparken; et ve sebzenin pişme süresi farklı olduğu için, çok zaman harcarsınız. Hele bir de eti alıp donduruyorsanız. Dondurucudan eti çıkar, çözülmesini bekle, eti kavur ya da haşla ve sebzelerle birleştir... Özellikle çalışan bayanlar için, bu çok zaman alan bir yöntem. Şimdi vereceğim yöntemle eti pişirip soğutun. Birer yemeklik olarak dondurun. Yemek yaparken önceden pişmiş olduğu için, bu size epey zaman kazandıracaktır.
    "Et nasıl lokum gibi pişirilir?" Şimdi size kolay bir yöntemden bahsedeceğim. Annemden öğrendiğim bu pratik çözümü yıllardır mutfağımda uyguluyorum. Annemin bu et pişirme yöntemine verdiği isim "susuz haşlama" olduğu için bizde de aynen kaldı. İster haşlama deyin, ister kavurma et bu yöntemle lokum gibi oluyor.
     Eti yayvan bir tencereye koyun. Üzerine bir-iki kaşık sıvıyağ ekleyerek kısık ateşte et suyunu salıp yağında kalıncaya kadar pişirin. (Et çok yağlı ise yağ ilave etmenize gerek yok.) Ocağın durumuna göre bu işlem 1,5-2 saat sürebiliyor. Pişen ete tuz ilave edin.
     Kuzu eti kullanırsanız tıpkı kuzu tandır gibi oluyor. Kuzunun but ya da kol kısmından alınan parçalar ya da kuşbaşı kuzu etini de aynı yöntemi kullanarak pişirebilirsiniz. Eğer kuzu eti kullanacaksanız pişirme süresini biraz kısa tutmanızı öneririm.

     ET KAVURMA

     1 kilogram et
     1-2 kaşık sıvıyağ
     bi tutam tuz

     1-Etinizi yayvan bir tencereye koyup üzerine sıvıyağı ilave edin.

     2-Kısık ateşte et suyunu salıp çekene kadar pişirin.

     3-Tuzunu ilave edin ve istediğiniz baharatlarla servis yapın.

     4-Daha sonra kullanmak isterseniz, soğuyunca tek kullanımlık olarak dondurun.
     
     

Hiç yorum yok: