24 Temmuz 2012 Salı

TERBİYELİ PİRİNÇ ÇORBASI


   Çorbalar Türk mutfağının başlangıç yemekleridir. Özellikle kış aylarında, soğuk algınlığına yakalandığımızda  bir kase çorba her şeye bedeldir. Sıcak yaz günlerinde de soğuk ayran çorbası içimizi ferahlatır. Ramazanda da iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Mideyi cilalayıp arkadan gelecek yiyeceklere hazırlar.
   Çorbalarda et ya da tavuk suyu kullanmak lezzete inanılmaz katkı sağlar. Et suyu, tavuk suyunu önceden hazırlayıp buz kapları ya da küçük saklama kaplarına koyarak dondurun. Böylece çok kısa sürede lezzetli çorbalar hazırlayabilirsiniz.
   Bu günkü çorba tarifim; tavuklu pirinç çorbası. Et ya da tavuk suyu özellikle bu çorbanın olmazsa olmazı. Benim en sevdiğim çorbalardan biridir kendisi. Dilerim siz de dener ve seversiniz.

     TERBİYELİ PİRİNÇ ÇORBASI

     1 çay bardağı pirinç
     4-5 su bardağı tavuk suyu
     1 yumurta sarısı
     yarım limon suyu
     bi tutam tuz

     1- Et ya da tavuk suyunu bir tencereye alıp kaynatın.

     2- Tencereye ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinçler uzayıp yumuşayana kadar pişirin.

     3-Limon suyu ile yumurta sarısını çırpın. Çorbadan bir kepçe alın azar azar kaseye ekleyin.

     4- Terbiyeyi tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp tuzunu atın ve ocağı kapatın.

     5- Üzerini karabiber, toz kırmızı biber veya maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok: