3 Temmuz 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPMANIN PÜF NOKTALARI

 
     Zeytinyağlı sebze yemekleri yapması çok kolay olan yemeklerdir. Ama istenilen lezzeti yakalayabilmek her zaman çok mümkün olmaz. Aşağıdaki püf noktalarına dikkat ederek mükemmel zeytinyağlılar yapabilirsiniz.
     
     *Pişireceğiniz sebzelerin mevsiminde olması lezzeti etkileyen en önemli unsurdur.

     *Malzemeleriniz ne kadar taze ise, yemeğiniz de o oranda lezzetli olacaktır. Mümkünse alışverişlerinizi pazardan yapın ve sebzelerinizi uzun süre bekletmeden pişirin.

     *Yemeği pişirirken kullandığınız zeytinyağı da iyi kalitede olmalıdır.

     *Zeytinyağlı sebze yemeklerini pişirirken bi tutam şeker kullanılır. (1 kesme şeker)

     *Tüm malzemeyi çiğ koyup pişirmek hem kolay ve sağlıklıdır, hem de yemek daha lezzetli olur.

     *Yemeğinize su ilave etmeden pişirmek lezzeti arttırır. (Barbunya, bezelye gibi sebzeler hariç.)

     *Zeytinyağlıları kısık ateşte pişirin. Kısık ateşte sebze kendi suyunu salacağı için suya gerek kalmadan yemeğinizi pişirebilirsiniz.

  *Yemek pişerken karıştırılmamalıdır. Dağılır ve görüntüsü güzel olmaz. İlle de karıştırılması gerekiyorsa, tencere hafifçe silkelenmelidir.

     *Zeytinyağlı yemek, pişirdiğiniz tencerede ağzı kapalı olarak, kadar soğuyana kadar dinlendirilmelidir. 
 
     *Zeytinyağlı sebze yemekleri soğutulup dinlendiğinde lezzeti artan yemeklerdir. Bir gece ay ışığı gören zeytinyağlı daha lezzetli olur.

     *Mümkünse bir gün önceden pişirin ve oda sıcaklığına gelmesine izin vererek servis edilmelidir.

     *Servis etmeden önce üzerine hafifçe sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

     *Kabakla yaptığınız yemeklerde,  kabuğunu soymadan kullanırsanız yemeğiniz daha lezzetli olur.

 



     

Hiç yorum yok: