Zeytinyağlı sebze yemekleri yapması çok kolay olan yemeklerdir. Ama istenilen lezzeti yakalayabilmek her zaman çok mümkün olmaz. Aşağıdaki püf noktalarına dikkat ederek mükemmel zeytinyağlılar yapabilirsiniz.
*Pişireceğiniz sebzelerin mevsiminde olması lezzeti etkileyen en önemli unsurdur.
*Malzemeleriniz ne kadar taze ise, yemeğiniz de o oranda lezzetli olacaktır. Mümkünse alışverişlerinizi pazardan yapın ve sebzelerinizi uzun süre bekletmeden pişirin.
*Yemeği pişirirken kullandığınız zeytinyağı da iyi kalitede olmalıdır.
*Zeytinyağlı sebze yemeklerini pişirirken bi tutam şeker kullanılır. (1 kesme şeker)
*Tüm malzemeyi çiğ koyup pişirmek hem kolay ve sağlıklıdır, hem de yemek daha lezzetli olur.
*Yemeğinize su ilave etmeden pişirmek lezzeti arttırır. (Barbunya, bezelye gibi sebzeler hariç.)
*Zeytinyağlıları kısık ateşte pişirin. Kısık ateşte sebze kendi suyunu salacağı için suya gerek kalmadan yemeğinizi pişirebilirsiniz.
*Yemek pişerken karıştırılmamalıdır. Dağılır ve görüntüsü güzel olmaz. İlle de karıştırılması gerekiyorsa, tencere hafifçe silkelenmelidir.
*Zeytinyağlı yemek, pişirdiğiniz tencerede ağzı kapalı olarak, kadar soğuyana kadar dinlendirilmelidir.
*Zeytinyağlı sebze yemekleri soğutulup dinlendiğinde lezzeti artan yemeklerdir. Bir gece ay ışığı gören zeytinyağlı daha lezzetli olur.
*Mümkünse bir gün önceden pişirin ve oda sıcaklığına gelmesine izin vererek servis edilmelidir.
*Servis etmeden önce üzerine hafifçe sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
*Kabakla yaptığınız yemeklerde, kabuğunu soymadan kullanırsanız yemeğiniz daha lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder