Bizim evde en çok beğenilen salatalardan biri cevizli havuç-kabak salatası. Bu iki sebzenin uyumu mükemmel bir lezzet şöleni.
* Ben kabaklar lekesiz ve taze ise soymadan kullanıyorum. Siz isterseniz soyabilirsiniz.
* Ben kabaklar lekesiz ve taze ise soymadan kullanıyorum. Siz isterseniz soyabilirsiniz.
*Sebzelerin kavurma işlemini kısa tutarsanız daha lezzetli oluyor.
*Yoğurdun yarısı süzme yoğurt olursa daha iyi, ama yoksa susuz tarafından alarak karıştırın. Yoğurt miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
*Sarımsağı küçük bir diş kullanmanızı tavsiye ederim. Yoksa diğer tat ve kokuları bastırıyor.
CEVİZLİ HAVUÇ-KABAK SALATASI
İki orta boy havuç
İki orta boy kabak
Bir avuç ceviz
Zeytinyağı
Bir diş sarımsak
Yoğurt
1- Rendelenmiş havuçları iki-üç kaşık zeytinyağı konmuş tavada beş dakika kadar kavurun.
2- Kabakları ilave edin. Bir kaç dakika sonra ezilmiş sarımsak ve kabaca dövülmüş cevizleri ekleyerek altını kapatın. Tuzunu atıp soğutun.
3- Yoğurtla karıştırıp dolapta soğutun ve soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder