23 Ağustos 2012 Perşembe

CEVİZLİ HAVUÇ-KABAK SALATASI

   
     Bizim evde en çok beğenilen salatalardan biri cevizli havuç-kabak salatası. Bu iki sebzenin uyumu mükemmel bir lezzet şöleni.

    * Ben kabaklar lekesiz ve taze ise soymadan kullanıyorum. Siz isterseniz soyabilirsiniz.

     *Kabak ve havuçları  rendenin iri tarafından rendeleyin. 

     *Sebzelerin kavurma işlemini kısa tutarsanız daha lezzetli oluyor.

    *Yoğurdun yarısı süzme yoğurt olursa daha iyi, ama yoksa susuz tarafından alarak karıştırın. Yoğurt miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.

    *Sarımsağı küçük bir diş kullanmanızı tavsiye ederim. Yoksa diğer tat ve kokuları bastırıyor.


     CEVİZLİ HAVUÇ-KABAK SALATASI

      İki orta boy havuç
      İki orta boy kabak
      Bir avuç ceviz
      Zeytinyağı
      Bir diş sarımsak
      Yoğurt

     1- Rendelenmiş havuçları iki-üç kaşık zeytinyağı konmuş tavada beş dakika kadar kavurun.

     2- Kabakları ilave edin. Bir kaç dakika sonra ezilmiş sarımsak ve kabaca dövülmüş cevizleri ekleyerek altını kapatın. Tuzunu atıp soğutun.

     3- Yoğurtla karıştırıp dolapta soğutun ve soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok: