22 Ağustos 2012 Çarşamba

MANTARLI PİLAV


      Bu gün, aldığım mantarları değerlendirmek için yaptığım mantarlı pilav, ev halkı ve misafirlerim tarafından da çok beğenilince yayınlamaya karar verdim. 
   
     * "Mantar yıkanır mı, yıkanmaz mı?" hep tartışılan bir konu. Ben mantarları ya soyuyorum, ya da akan suyun altında tek tek hızlıca yıkıyorum. 

     * Bu pilavı da sıvı yağla yaparsanız soğuk da servis edebilirsiniz.

     * Tavuk suyu, et suyu kullanabilirsiniz. Yoksa sade su kullanın.

   
     MANTARLI PİLAV

     1 paket mantar (400 gr)
     1 adet kuru soğan
     2 su bardağı baldo pirinç
     4 kaşık sıvı yağ
     1 paket çam fıstığı (40 gr)
     3 bardak su
     yarım çay kaşığı karabiber
     yarım çay kaşığı kimyon
     yarım çay kaşığı tarçın
     bi tutam tuz


     1- Mantarları akan su altında hızlıca yıkayıp doğrayın. Kuru soğanı ince ince çentin.

     2- Tencerede yağı kızdırın, mantarları ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar soteleyin.

     3- Tencereye kuru soğanı ve fıstıkları ilave edin. Fıstıklar hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

     4- Pirinçleri ilave edin, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun ve suyu ilave edin.

     5- Baharatları ve tuzu ilave ederek pilav suyunu çekene kadar pişirin.

     6- Tencereyi ocaktan alın, üzerine bir mutfak havlusu örtün ve 15 dakika demlendirin.

     7- Pirinçleri kırmamaya dikkat ederek karıştırın.( tanelendirin) Sıcak veya ılık servis yapın.

     
     

Hiç yorum yok: