Bu gün, aldığım mantarları değerlendirmek için yaptığım mantarlı pilav, ev halkı ve misafirlerim tarafından da çok beğenilince yayınlamaya karar verdim.
* "Mantar yıkanır mı, yıkanmaz mı?" hep tartışılan bir konu. Ben mantarları ya soyuyorum, ya da akan suyun altında tek tek hızlıca yıkıyorum.
* Bu pilavı da sıvı yağla yaparsanız soğuk da servis edebilirsiniz.
* Tavuk suyu, et suyu kullanabilirsiniz. Yoksa sade su kullanın.
MANTARLI PİLAV
1 paket mantar (400 gr)
1 adet kuru soğan
2 su bardağı baldo pirinç
4 kaşık sıvı yağ
1 paket çam fıstığı (40 gr)
3 bardak su
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı tarçın
bi tutam tuz
1- Mantarları akan su altında hızlıca yıkayıp doğrayın. Kuru soğanı ince ince çentin.
2- Tencerede yağı kızdırın, mantarları ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
3- Tencereye kuru soğanı ve fıstıkları ilave edin. Fıstıklar hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
4- Pirinçleri ilave edin, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun ve suyu ilave edin.
5- Baharatları ve tuzu ilave ederek pilav suyunu çekene kadar pişirin.
6- Tencereyi ocaktan alın, üzerine bir mutfak havlusu örtün ve 15 dakika demlendirin.
7- Pirinçleri kırmamaya dikkat ederek karıştırın.( tanelendirin) Sıcak veya ılık servis yapın.
7- Pirinçleri kırmamaya dikkat ederek karıştırın.( tanelendirin) Sıcak veya ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder