Biber kavurması ve yoğurdun buluşması inanılmaz lezzetlidir. Yaz aylarında üstüne yoğurt veya domates sosu ile servis edilen biber kavurması bizim evin favorileri arasındadır. Bana göre en lezzetli olanı da çarliston biberle yapılanıdır. Acı sevenler, acı biber de ilave edebilirler. Kızartma yemekten kaçınanlar için kolay ve sağlıklı bir alternatif olan biber kavurmasının tarifi:
* Biberleri harlı ateşte karıştırarak kavurursanız rengi daha yeşil kalıyor.
*Yaklaşık 8-10 dakika kavurmak yeterli oluyor.
* Tuzunu biber piştikten sonra ilave ederseniz, biber kavurması sulanmaz.
* Biberleri harlı ateşte karıştırarak kavurursanız rengi daha yeşil kalıyor.
*Yaklaşık 8-10 dakika kavurmak yeterli oluyor.
* Tuzunu biber piştikten sonra ilave ederseniz, biber kavurması sulanmaz.
YOĞURTLU BİBER KAVURMA
250 gram biber
3-4 kaşık zeytinyağı
250 gram yoğurt
1 diş sarımsak
bi tutam tuz
1- Biberleri yıkayıp kurulayın. Çekirdeklerini ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.
2- Geniş bir tencereye biberleri, yağı koyup ağzı kapalı olarak ocağa koyun.
3- Tencereyi ara ara silkeleyerek biberler yumuşayana kadar pişirin.
5- Soğuyan biberlerin üzerine tuzu ve sarımsaklı yoğurdu ilave edin, soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder