Kabak aşkına..YORUMSUZ ::::::))))
* Kabakların dış kabukları lekesizse güzelce yıkayıp soymadan kullanıyorum. Bana göre lezzet farkı oluyor ama siz isterseniz soyarak yapabilirsiniz.
ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ KABAK
3-4 tane orta boy kabak
1 büyük soğan
5-6 diş sarımsak
2 büyük domates
2 çorba kaşığı pirinç
3-4 kaşık zeytinyağı
bi tutam tuz
yarım demet dereotu
1- Soğanları ay şeklinde, kabakları kare kare kesin. Sarımsakları soyup ikiye bölün.
2- Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın ya da rendeleyin.
3-Dereotu hariç tüm malzemeyi yayvan bir tencereye koyup bir kez karıştırın.
4- Hiç su koymadan ve bir daha karıştırmadan kabaklar yumuşayana kadar pişirip soğutun.
5-Soğuyan yemeğinizi servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder