13 Ağustos 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ



   Kabak aşkına..YORUMSUZ ::::::))))

    * Kabakların dış kabukları lekesizse güzelce yıkayıp soymadan kullanıyorum. Bana göre lezzet farkı oluyor ama siz isterseniz soyarak yapabilirsiniz.


     ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ KABAK

     3-4 tane orta boy kabak
     1 büyük soğan
     5-6 diş sarımsak
     2 büyük domates
     2 çorba kaşığı pirinç
     3-4 kaşık zeytinyağı
     bi tutam tuz
     yarım demet dereotu

     1- Soğanları ay şeklinde, kabakları kare kare kesin. Sarımsakları soyup ikiye bölün.

     2- Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın ya da rendeleyin.

     3-Dereotu hariç tüm malzemeyi yayvan bir tencereye koyup bir kez karıştırın.

     4- Hiç su koymadan ve bir daha karıştırmadan kabaklar yumuşayana kadar pişirip soğutun.

     5-Soğuyan yemeğinizi servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu serpin.
 
 

Hiç yorum yok: