7 Ağustos 2012 Salı

KORUK ŞERBETİ

 

    Limonata bizim evin favori içeceklerinden ama bu yaz koruk şerbeti oldukça popüler. Bu inanılmaz içecek hem çok şifalı, hem de harika bir lezzete sahip, insanın içini ferahlatıyor. Şu sıcak yaz günlerde serin bir alternatif arıyorsanız tam size göre.
    Koruk suyunu kış için saklamak istiyor, "koruk ekşisi nasıl yapılır?" diye merak ediyorsanız işte cevabı: Süzdüğünüz koruk suyunu şişe ya da kavanozlara doldurun, üzerine az zeytinyağı ilave edin ve ağızlarını sıkıca kapatın. (Ayrıntılı tarif  "Koruk ekşisi" adlı yazımda.)

    * Koruk suyu elleri kaşındırabiliyor, elleriniz hassassa eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. 


     KORUK ŞERBETİ 

     1 kg koruk 
     1 bardak toz şeker
     5-6 bardak su

     1- Korukları yıkayıp tanelerine ayırın, rondoda  ezin.

     2- Karışımı tülbent ile süzün.

     3- Koruk suyuna şekeri ve suyu ilave edin ve şeker eriyene kadar karıştırın.

     4- Tadını kontrol edin ve soğumaya bırakın. Soğuk servis edin.


Hiç yorum yok: