24 Ağustos 2012 Cuma

DOMATESLİ BİBER KAVURMASI



     Biber kızartmasını seven, ama kızartma yemekten kaçınanlar için hafif bir alternatif; domatesli biber kavurması. Biberler az yağla sotelendikten sonra, üzerine dökülen domatesle piştiği için, kızartma gibi ağır ve yağlı olmuyor. Biz bu yemeğe, aile arasında "domatesli biber" diyoruz.
     Bizim evde, yaz aylarında pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi. Özellikle eşim, sıcak sofraya gelen biber kavurmasının üzerine peynir ilave ederek yemeye bayılıyor. Hele bir de yanında taze ekmek varsa  ve biberler de  hafif de acıysa  keyfine diyecek olmuyor.

     DOMATESLİ  BİBER 
     
     200 gram biber
     3-4 kaşık zeytinyağı
     3 adet domates
     bi tutam tuz

     1- Biberleri yıkayıp kurulayın. Çekirdeklerini ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

     2- Domateslerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.

     3- Yayvan bir tencereye biberleri ve yağı  koyun, tencerenin kapağını kapatın.

     4- Tencereyi ara ara silkeleyerek ya da karıştırarak, biberler hafifçe yumuşayana kadar soteleyin.

     5- Biberler diriliğini kaybedince domatesi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın.

     6- Domatesler sulanıp piştiğinde, domatesli biber kavurmanız yenmeye hazırdır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: