16 Ağustos 2012 Perşembe

EV YAPIMI MEYVE SUYU (ERİK SUYU)


    Sıcak yaz günlerinde içimizi ferahlatacak içeceklere ihtiyaç duyarız. Aldığımız ama tüketemediğimiz meyveleri değerlendirerek son derece lezzetli içecekleri evlerimizde yapabiliriz. Ben bazen tek bir çeşitten, bazen de karışık meyvelerden meyve suları ya da kompostolar hazırlıyorum. Erik, kayısı, şeftali ya da hepsinin karışımı. 
     Meyveleri şeker ilave etmeden ya da çok az şekerle püre haline getiriyorum. Hem lif açısından zengin, hem de katkısız ev yapımı. Hele küçük çocuklarınız varsa onların da hoşlanabileceği sağlıklı bir alternatif.
    Bu gün de dolabımda kalan erikle hazırladım meyve suyumu. Misafirlerinize de bol buzla ikram edebileceğiniz bu serinletici lezzeti bir gün önceden hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz.

     * Şeker miktarını azar azar  ilave ederek damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

     ERİK SUYU

     1 kg erik
     1 su bardağı toz şeker
     2 litre su

     1- Erikleri yıkayıp su ile birlikte ocağa koyup bir taşım kaynatın.

     2- Şekeri ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın karıştırın. Tadını kontrol edin.

     3- Oda sıcaklığına gelince erikleri de ezerek kevgirden geçirin.

     4-  Buzdolabına alıp soğuk servis yapın.


Yorum Gönder