17 Ağustos 2012 Cuma

PESTO SOSLU KABAKLI MAKARNA


     Pesto soslu kabaklı makarna, kızımın 4-5 yıl kadar önce İtalya'da dil okuluna gitmesiyle  mutfağımıza giren bir lezzet. Zaten tam bir makarna sever olan Dilek, orada ev arkadaşından öğrenip çok sevdiği bu makarnayı döner dönmez bize de yaptı. Ev halkı tarafından da beğenilen kabaklı makarna, bizim evin menüsünde hemen yerini aldı.
     İtalyan mutfağına özgü olan pesto sos, fesleğen, çam fıstığı, zeytinyağı, sarımsak, beyaz biber ve tuzun mutfak robotuyla püre haline getirilmesi ile hazırlanan bir sos. Salatalarda, makarnalarda kullanılıyor. Fesleğen tadına alışık olmayanlar için biraz farklı bir aromaya sahip olan bu sos, kabaklı makarnaya çok yakışıyor.
  Bu sosu hazır olanlardan kullanabileceğiniz gibi, taze fesleğen bulabiliyorsanız evde yapmayı da deneyebilirsiniz.

     * Parmesan peyniri yerine eski kaşar, tulum peyniri gibi sert peynirler kullanabilirsiniz.

      * Pesto sosu miktarını damak tadınıza göre arttırıp eksiltebilirsiniz.


     PESTO SOSLU KABAKLI MAKARNA

     yarım paket makarna
     3 adet kabak
     3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
     3 çorba kaşığı pesto sos
     rendelenmiş veya toz parmesan peyniri
     bi tutam tuz

     1- Kabakları yıkayın, ikiye bölün ve ince ince dilimleyin. (Ben kabakları soymuyorum.)

     2- Geniş bir tavaya dilimlenmiş kabakları ve yağı alın kabakları soteleyin.

     3- Makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.

     4- Genişçe bir servis tabağına aldığınız makarnalara pesto sosunu ilave edip iyice yedirin.

     5- Kabakları ilave edin, kabakları ezmeden dikkatlice  karıştırın.

     6- Rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın.



Yorum Gönder