6 Ağustos 2012 Pazartesi

KIYMALI MAKARNA


   Babaları Türk olmasına rağmen, iki çocuğumun birinin Çin'li, diğerinin İtalyan olup olmadığını çok düşünmüşümdür.:)) Oğlum pilavı, kızım ise makarnayı çok sever. Yanında bir bardak içecek ile, özellikle öğle yemeği için başlı başına bir öğün haline gelebilen kıymalı makarna ise, yaz aylarının gözdesidir bizim evde ve herkes tarafından  çok sevilerek yenir.
     Bazen de kıymalı sosu makarnayla karıştırır ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Bu şekilde hazırlanan makarna aynen mantı lezzetinde oluyor. İster yanında içecekle, isterseniz yoğurt sosu ile servis edin ama  bu lezzeti atlamayın derim. 

     * İstersiniz incecik doğranmış bir biberi soğanla birlikte ilave edebilirsiniz.

     * Makarnayı servis ederken üstüne kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

     * Makarnanıza servisten önce 1-2 kaşık sızma zeytinyağı eklerseniz lezzeti mükemmel oluyor.


     KIYMALI MAKARNA
 
     1/2 paket makarna
     250 gram kıyma
     1 adet kuru soğan
     1 diş sarımsak
     1 tatlı kaşığı domates salçası
     4 adet domates
     2 kaşık sıvı yağ
     bi tutam tuz
     bi tutam karabiber
 

     1- Kıymayı, kıyılmış soğanı ve yağı tencereye alın. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.

     2- Rendelenmiş domatesleri ekleyin, domatesler eriyene kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın.

     3- Sosa tuz ve karabiber ilave edin ve altını kapatın.

     4- İstediğiniz cins makarnayı bol su ile hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

     5- Haşlanan makarnalar ile kıymalı sosu karıştırın ve sıcak servis yapın.

   


Yorum Gönder