31 Ağustos 2012 Cuma

KÖZ PATLICAN - KÖZ KIRMIZI BİBER EZME


     Köz patlıcan ve köz kırmızı biberin bir araya gelerek ortaya çıkardığı muhteşem bir ezme. Dün akşam bizi evlerinde ağırlayan sevgili arkadaşım Ayşe'nin sofrasından.
   Patlıcan ve biberler közlenip soyulduktan sonra eziliyor. Bir diş sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılıp servis yapılıyor. Bu ezmeyi meze-salata olarak sunabileceğiniz gibi, makarna sosu ya da ekmek üzerine sürerek kanepe yapımında da kullanabilirsiniz.


    KÖZ PATLICAN- KÖZ KIRMIZI BİBER EZME

     2 adet bostan patlıcanı
     3-4 adet salçalık kırmızı biber
     1 diş sarımsak
     2-3 kaşık sızma zeytinyağı
     bi tutam tuz

    1- Patlıcan ve biberleri közleyin ve soyun.

    2- Blender ya da mutfak robotu yardımıyla közlenmiş patlıcan ve biberleri püre haline getirin.

    3- Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tuzunu ilave ederek karıştırın ve servis tabağına alın.




Yorum Gönder