28 Ağustos 2012 Salı

BARBUNYALI TAZE FASULYE

 
    Yaz aylarının en sevilen iki sebzesi taze fasulye ile barbunyayı birlikte pişirmeyi hiç denediniz mi? Bu  yaz aylarının vazgeçilmez iki sebzesi bir tencereye girince ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. Mevsimi geçmeden denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

  *Ben bu yemeği düdüklü tencerede pişiriyorum. Normal tencerede yapacaksanız barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirmeniz yeterlidir.

     *Düdüklü tencere için süre veremiyorum, çünkü her düdüklünün pişirme süresi farklı oluyor. Taze fasulye ya da barbunyayı kaç dakika pişiriyorsanız o kadar tutmanız yeterli oluyor.

   
     BARBUNYALI TAZE FASULYE

     1 kg taze fasulye
     yarım kg barbunya
     1 büyük soğan
     3-4 adet domates
     3 kaşık zeytinyağı
     bi tutam toz şeker
     bi tutam tuz

     1-Taze fasulyeyi  ve barbunyayı yıkayıp ayıklayın.

     2-Soğanı ince ince çentin, domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayın.

     3-Tencereye veya düdüklüye tüm malzemeleri koyun ve güzelce karıştırın. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

     4-Yemek piştikten sonra soğuyana kadar tencerede dinlendirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok: