18 Şubat 2014 Salı

KAHVALTILIK ÇEMEN



     Bizim evde yıllardır yapılan ve bizim "çemen" ismini verdiğimiz ama içinde çemen otu olmayan kahvaltılık salçamızın tarifidir.:))


     KAHVALTILIK ÇEMEN

     4 çorba kaşığı domates salçası
     2 kaşık biber salçası (istenirse acı olabilir)
     1 su bardağı ceviz
     1 diş sarımsak
     1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
     yarım çay kaşığı karabiber
     yarım çay kaşığı kekik
     1 çay kaşığı kimyon
     1 çay kaşığı toz kırmızı biber

     1- Cevizleri mutfak robotu ile ince çekin, sarımsağı ezin.

     2- Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Salçalar tuzsuz ise tuz ilave edin.

     3- Lezzet kontrolü yapın. Hazırladığınız çemeni kapalı bir kaba alıp buzdolabına alın.

     4- Servisten önce bir gece dolapta bekletin ki tüm lezzetler birbirine geçsin.


   
   
   

Hiç yorum yok: