Bizim evde yıllardır yapılan ve bizim "çemen" ismini verdiğimiz ama içinde çemen otu olmayan kahvaltılık salçamızın tarifidir.:))
4 çorba kaşığı domates salçası
2 kaşık biber salçası (istenirse acı olabilir)
1 su bardağı ceviz
1 diş sarımsak
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1- Cevizleri mutfak robotu ile ince çekin, sarımsağı ezin.
2- Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Salçalar tuzsuz ise tuz ilave edin.
3- Lezzet kontrolü yapın. Hazırladığınız çemeni kapalı bir kaba alıp buzdolabına alın.
4- Servisten önce bir gece dolapta bekletin ki tüm lezzetler birbirine geçsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder