4 Nisan 2014 Cuma

GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ



   
     GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ
 
     4 adet yufka
     750 gram ıspanak
     4-5 adet havuç
     250 gram kıyma
     1 adet patates
     1 kuru soğan
     1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
     50-60 gram tereyağı
     1 yumurta sarısı
     2-3 kaşık sıvı yağ
     tuz-karabiber
     susam-çörek otu

     1- Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları bir kaşık sıvı yağ ile hafifçe öldürün. Suyunu sıkıp ince kıyın.

     2- Havuçları rendeleyin ve bir kaşık sıvı yağ ile hafifçe öldürün. Çok az tuz ekleyin.

     3- Kuru soğanla kıymayı kavurun. Patatesi rendeleyin, ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin.

     4- Fırını 180 derecede çalıştırın. Tereyağı eritin.

     5- İlk yufkayı serin, fırça ile yağlayın.  Üzerine ikinci yufkayı serin ve onu da yağlayın.

     6- Ispanakların hepsini yayın ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.

     7- Üçüncü yufkayı ıspanakların üzerine serin ve yağlayın. Kavurduğunuz havucu serin.

     8- Dördüncü yufkayı serip yağlayın ve kıymalı harcı serin.

     9- Kenardan başlayıp sararak büyük bir rulo elde edin. İki-üç parçaya keserek tepsiye yerleştirin.

     10- Rulonun her tarafına yumurta sarısı sürün, susam-çörek otu serpin.

     11- Hiç bekletmeden 175 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

   

   




Hiç yorum yok: