11 Nisan 2014 Cuma

KEREVİZ YAPRAĞI YEMEĞİ



   

     Kereviz, bizim evde sevilen bir sebzedir. En çok sevdiğimiz hali ise, zeytinyağlı portakallı yemeğidir. Eşim bahçede kalan son iki kerevizi getirdi. Hemen portakallı kereviz yapmak üzere mutfağa geçtim. Fakat kerevizlerin kökleri küçük, yaprakları çok fazla idi. Bu kadar kereviz yaprağı ile ne yapacağımı düşünürken; Gürcü bir tanıdığımın bahsettiği, kereviz yaprağından yapılan yemek geldi aklıma ve denemeye karar verdim. İnanılmaz bir lezzet çıktı ortaya.

     KEREVİZ YAPRAĞI YEMEĞİ

     2-3 adet kerevizin yaprakları
     1 kuru soğan
     4 çorba kaşığı zeytinyağı
     2 çorba kaşığı pirinç veya bulgur
     1-2 diş sarımsak
     bi tutam tuz

     1- Kereviz yapraklarını yıkayın ve ince ince doğrayın.

     2- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile hafifçe kavurun.

     3- Kereviz yapraklarını ekleyin, bir iki dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.

     4- Bir çay bardağı su, pirinç (bulgur) ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

     5- Yapraklar yumuşayıp pirinçler uzadığında dövülmüş sarımsak ekleyin. Karıştırıp ocağı kapatın.

     6- Ilık veya soğuk olarak servis edin.


            
 

Hiç yorum yok: