7 Nisan 2014 Pazartesi

TAHİNLİ UN KURABİYESİ



     Bu gün süper bir kurabiye tarifi geliyor. Tadı tıpkı tahin helvaya benzeyen, ağızda kolayca dağılan hatta yerken hafifçe damağa yapışan, çayın-kahvenin yanına çok yakışan nefis mi nefis bir kurabiye. Misafiriniz geliyorum dedi, ocağa çayı koydunuz, çay demlenene kadar yapılan ve pişen son derece pratik bir tarif.

     TAHİNLİ UN KURABİYESİ

     1 bardaktan bir parmak eksik sıvı yağ
     1 su bardağı pudra şekeri
     2 Türk kahvesi fincanı tahin
     Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
     1 paket vanilya
     3-3,5 su bardağı un

     1- Fırını 180 derece ısı, alt üst konumuna ayarlayın ve çalıştırın.

     2- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve iyice karıştırın.

     3- 3 bardak unu ekleyin, yoğurun. Hafif sert bir hamur olana kadar kalan unu eklemeye devam edin.

     4- Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

     5- Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.(Altları kızarmışsa pişmiş demektir.)

     6- Sıcakken dağıldığı için tepside soğumasını bekleyin.



   

Hiç yorum yok: