Buğday salatası; özellikle çay saatlerinde misafirlerinize zevkle ikram edebileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli bir salata. Genellikle aşurelik buğdaydan yapılsa da benim tercihim hiç işlem görmemiş doğal buğdaydan yapılanı. Aşurelik buğdaya göre geç pişen ve daha diri olan doğal buğdayı kolay pişirebilmek için akşamdan bol su ile ıslatmak gerekiyor. Pişme süresi de haliyle biraz daha uzun oluyor.
Buğday salatası hazırlandıktan sonra buzdolabında 2-3 gün hiç bozulmadan kalabiliyor. Hatta bekledikçe lezzeti artıyor.
1 bardak haşlanmış buğday
1 avuç iri dövülmüş ceviz
yarım demet ince kıyılmış dereotu
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı nar tanesi
zeytinyağı
nar ekşisi
bi tutam tuz
1-Buğdayı bir gece önceden suya koyup bekletin.
2-Üstüne çıkacak kadar su ilave edin, düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat haşlayın.
3- Buğday fazla gelirse birer salatalık poşetlerle dondurabilirsiniz.
3- Buğday fazla gelirse birer salatalık poşetlerle dondurabilirsiniz.
4-Soğuyan buğdaya tüm malzemeyi ilave edip karıştırıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder