7 Haziran 2012 Perşembe

BEZELYELİ ENGİNAR ÇANAĞI



   
     ANKARA'DAN OĞLUM GELDİ

     Bir okul döneminin de sonuna geldik. Okuma bayramları, yıl sonu gösterileri, kep törenleri derken bir de bakmışsınız yıllar geçiyor. Çocuklarımız farkında bile olmadan büyüyorlar ve evden bir sebeple ayrılıyorlar.
     Oğlum (Onur )'da üç yıl önce üniversiteyi  kazanınca evden ayrıldı ve Ankara'ya gitti. Dün son sınavına girdi, kısa bir süre için eve döndü. Ne zaman Ankara'dan birileri  gelse Grup Gündoğarken'in söylediği "Ankara'dan abim gelmiş, evde bir bayram havası, annem babam beni çok severmiş" nakaratı dilime takılır. Hakikaten de insanın çocukları eve gelince bir bayram havası oluyor.
     Ben de her annenin çocukları geldiğinde yaptığı gibi bugün O'nun sevdiği yemekleri  tatlı olarak da çok sevdiği tiramisu hazırladım. (Tarifi verip fotoğraflayamamıştım. Fotoğrafı da ekledim.) Bu arada eşim ve kızım iyi ki Onur geldi de yemek yiyebiliyoruz diye çok mutlular :))
   Menüde paçanga böreği, zeytinyağlı taze fasulye, bezelyeli enginar, mantarlı et sote, bizim evin yoğurtlu makarnası, mevsim salata ve tiramisu var.


     BEZELYELİ ENGİNAR ÇANAĞI

     6 tane enginar çanağı
     1 adet havuç
     1 adet patates
     1çay bardağı bezelye
     2 adet taze soğan veya 1 kuru soğan
     yarım limon suyu
     1 fincan su
     bir tutam tuz
     bir tutam şeker
     3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
     dereotu

     1- Patates ve  havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın.

     2- Patates, havuç ve bezelyeleri düdüklü tencereye alın, taze soğanları temizleyip doğrayın.

     3- Üzerlerine enginar çanaklarını kapatın. Zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyin.

     4- Yarım fincan su ve limon suyunu sebzelerin üzerine gezdirin. Düdüklüde 15 dakika pişirin.

     5-  Oda sıcaklığına gelen enginarları servis tabağına alıp sebzeleri içlerine paylaştırın.

     6- Üzerlerine ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.



Yorum Gönder