Yaz sıcaklarının bastırmasıyla hafif tatlar arar olduk. Aslında bu gün vermek istediğim tarif yalnızca yaza özgü değil. Bizim evde yaz kış yapılan, hele balık varsa mutlaka sofrada olan bir salata-meze olan yoğurtlu pazı. Yıllar önce Milas'lı bir tanıdığımdan öğrenmiştim. Etin, balığın, tavuğun hepsinin yanına da gerçekten çok yakışıyor. Hafif tatlar arayanlara denemelerini tavsiye ediyorum.
*Ben sosta toz kırmızı biber kullanıyorum. Bir tanıdığım isot hediye edince bu sefer de isot ile denedim. Bu şekilde de güzel oldu.
YOĞURTLU PAZI
1 demet pazı
1 diş sarımsak
Bir kase süzme yoğurt
4-5 kaşık yoğurt
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber ya da isot
1- Yıkanmış pazıları hiç yağ ve su koymadan kendi suyunda kısık ateşte pişirin.
2- Soğutup ince ince kıyın ve sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
3- Servis tabağına alın.Hafifçe ısıttığınız zeytinyağa toz kırmızı biber ilave edin.
4- Pazının üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder