26 Haziran 2012 Salı

AVUTMA SALATASI

   
    Bu gün sizlerle tadı kadar adı da ilginç bir salata paylaşacağım. İzmir'in Bayındır ilçesinden olan aile dostlarımızdan öğrendiğim "avutma". Akşam yemeği yapamayan bayanların, kocasını avutmak için son anda yaptığı bir yemek olduğu için bu ismi almış :)) Özellikle sıcak yaz günlerinde serinleten, ferahlatan bana göre salata ama yanında sıcak  ekmek ve kaşıkla yemek de olabilen harika bir lezzet. Yoğurtlu domates salatasını yazmış demeyin önce deneyin sonra karar verin.
     Şu mevsimde topraktan yeni çıkan çıtır çıtır soğan yumruları bu salataya özel bir lezzet veriyor. Ben soğanı bol seviyorum, siz damak tadınıza göre azaltabilirsiniz ama az da olsa mutlaka koymanızı tavsiye ederim.

     *Tarifi aldığım dostlarım soğan yerine lor peyniri  koyarak kahvaltıda da tüketiyorlar.


     AVUTMA

     2 orta boy domates
     1 salatalık
     1 kuru soğan
     1 kase süzme yoğurt
     2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
     bi tutam tuz

      1- Domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Salatalıkları ve soğanı doğrayın.

      2- Yoğurdu ve zeytinyağı ilave edin. Yoğurdun kıvamı çok sert ise normal yoğurtla karıştırın.

      3- Servis yapmadan hemen önce tuzunu koyup karıştırın ki salatanız sulanmasın.

 

Yorum Gönder